Hjälpverksamhet

Lions Club Kinna-Skene

Alla insamlade pengar går tillbaks i välgörenhet, lokalt, nationellt och internationellt.

Lions har små administrativa kostnader som helt finansieras genom medlemsavgifter.

Trivselaktiviteter på äldreboenden

Äldreboenden i Mark delar på nästan 100 000 kronor per år för trivselbefrämjande aktiviteter. Dessa pengar brukar användas till fester och annat för våra äldre.

Utöver detta arrangerar vi regelbundet samkväm med kaffe och underhållning. Till julen kommer Lions Lucia med tärnor vilket är väldigt uppskattat.

Marks LUCIA

Lucia besöker äldreboenden och andra organisationer i Marks kommun. Normalt gör Lions Lucia med följe ett 80-tal framträdanden vilket innebär att flera tusen i kommunen får glädja sig åt skön sång och en fin tradition.

Sandinska fonden

Många familjer har det oerhört kämpigt och lycka kan vara att köpa examenskläder till sina barn, varma kläder till vintern eller kunna göra en utflykt till Astrid Lindgrens värld med sina barn.

Vi medlemmar i Lions känner enorm tillfredsställelse när vi tack vare Makarna Sandins testamente har möjlighet att hjälpa och kunna göra en liten men dock skillnad i vardagen.

Kerstin och Åke Sandin testamenterade 2011 en ansenlig summa pengar till Lions Club Kinna-Skene för att användas till att stödja boende i Marks kommun som har det svårt.

2016 skulle Lions Lucia haft 25-årsjubileum.

Tyvärr hade vi inte tillräckligt med flickor som var intresserade att vara med så vi fick ställa in.

Vi hoppas att vi 2017 kan få ihop flickor till det 25:e Luciatåget.

Hjärtstartare i Marks kommun

Lions har under de senaste åren samlat in pengar till hjärtstartare och bidragit till en större trygghet med över 20 utplacerade hjärtstartare i Marks kommun.

För att se var hjärtstartare är placerade klicka på länken nedan.

Länk: Hjärtstartarregistret.

Mjukislejon till sjukvården

Även i vår trygga värld kan barn behöva lite tröst när de blir sjuka eller skadas och måste åka ambulans eller genomgå en operation.

Då är det mycket uppskattat att från ambulanspersonal eller operationssköterska få ett Lions-lejon att krama om.

Lägerverksamhet

Lions sponsrar olika handikappsföreningar i Marks kommun som har lägeraktiviteter för ungdomar. Vi sponsrar tillsammans med andra Lionsklubbar läger i Sverige för ungdomar som kommer från fattigare förhållanden i Östra Europa.

Kaffe och underhållning på Solgård i Fritsla

Sandinska fonden har barnen i fokus

Marks Lucia skänker glädje och underhållning

Lion Lennart Fellinger placerar hjärtstartare hos ICA Nära i Fritsla

Lion Ernst Riemer ger operationssköterskan Yvonne Lind lejon.

Lions Club Kinna-Skene

Bankgiro 645-8756